30 augustus, 1september: Classic Cars & Aeroplanes

Breda International Airport bestaat dit jaar 75 jaar. Dit gaat in het weekeinde van 30,31 augustus/1 september gevierd worden.

Tot corona werd hier het evenement Classic Cars & Aeroplanes georganiseerd: de combinatie van oude vliegtuigen en oude auto’s met heel veel vertier voor jong en oud.

Het idee is dat er in dit weekend een soort van openhuis op het oude deel van het vliegveld wordt gehouden waarbij zowel klassieke vliegtuigen als – auto’s het vliegveld aan gaan doen.

De meeste auto’s/vliegtuigen komen dus en blijven een tijdje op het vliegveld staan waar allerhande ander activiteiten georganiseerd worden, vliegen en of rijden en rondje en vertrekken dan weer.

Met de Fiat 130 zijn we hier ook geweest, de beelden zie je hier.

Aan het exacte programma wordt nog gewerkt maar vanuit de organisatie is aan de Fiat Club Nederland nadrukkelijk gevraagd of we hier onze opwachting willen maken.

De naam van het vliegveld kan voor een beetje verwarring zorgen: het ligt nabij Roosendaal.

Verwacht geen kant en klare tourtocht naar deze locatie, de essentie van de meeting is het aanwezig zijn op het vliegveld waar oude vliegtuigen en klassiekers gemoedelijk door elkaar geparkeerd staan. Er zal legio vertier zijn, voldoende eten en drink gelegenheden, waarschijnlijk kun je een rondvlucht in een oud vliegtuig boeken en vele stands zullen aanwezig zijn.

Zodra er meer informatie beschikbaar is wordt dat hier gemeld, inclusief aanmelding etc.

Nog een filmpje over wat je kunt verwachten:

YouTube

De website van het vliegveld staat hier