Deze site van Fiat Club Nederland is door René Staal (techniek) en Ron Burger (vormgeving) van de grond af aan opnieuw opgebouwd met als doel iedereen die geinteresseerd is in Fiat op een aantrekkelijke manier informatie te presenteren.

De techniek die zij hebben gebruikt is Joomla met een groot aantal toegevoegde opties.
Vergelijk het met een auto: onderstel, motor en versnellingsbak zijn in Joomla opgetuigd met alle opties en accessoires die er voor dienen dat bepaalde dingen (het forum, de bladerboeken) gebruikt kunnen worden. De vormgeving is dan de carrosserie 

Joomla biedt de beheerders van de site (bestuur, redactie BM en webmasters) enorm veel mogelijkheden om informatie te publiceren en te rubriceren. Ze kunnen deze zo plaatsen dat niet iedere keer de vormgeving opnieuw moet worden opgemaakt, wat bij de oude site wel het geval was. Door artikelen slim te coderen kan al bij het schrijven worden vastgelegd op welke datum een artikel wordt gepubliceerd en wanneer het eventueel weer moet verdwijnen. Omdat alle artikelen, ook de verdwenen, op de site achter blijven kan er op ieder moment op tekst worden gezocht en wordt het gevraagde artikel weer snel getoond.

De opbouw in de menu's en submenu's zal weinig vragen oproepen. We hebben gekozen voor menu's die voortborduren op wat er op de oude site beschikbaar was, ook al zijn er veel toegevoegd. Het menu voor de Registers heeft veel aandacht gekregen en het is nu mogelijk om per register veel meer informatie en foto's over de modellen te plaatsen zodat de site een stuk interessanter wordt voor iedereen die iets wil weten over een model.

Voor sommige modellen maken we een uitstapje naar een andere site. Dat gebeurt altijd in een nieuw scherm zodat je nooit helemaal van de FCN-site af bent

Het nieuwe forum heeft het oude vervangen en wordt veel gebruikt. Het maakt gebruik van dezelfde techniek als de website en zal op termijn nog groeien qua categorieën. De beheerders regelen dat de topics netjes worden gerubriceerd als dat nodig is. Er is een mogelijkheid om onderling berichtjes (PM's)te versturen, die dus voor andere forumbezoekers niet zichtbaar zijn. Ook wordt overwogen om binnen het forum "vriendengroepen" op te richten waar je je op kunt inschrijven. Dit kan leuk zijn voor leden van registers. Deze mogelijkheden zijn er alleen voor ingelogde leden.

Een clubsite als deze kan alleen maar beter worden als er aan wordt bijgedragen door de leden. Het hoeven geen ellenlange verhalen met World Press foto's te zijn. Alles wat je over Fiat wilt delen kun je hier kwijt. Op de register- en de bestuurspagina's vind je de contactgegevens om je bijdrage heen te sturen. Je verdient er eeuwige roem mee!