Padua 2013

Padua-2001

3 Maal is scheepsrecht! En om dat te vieren is ook ditmaal de TomTom weer op Padua geprogrammeerd. De boodschappenlijstjes waren al lang van te voren gemaakt dus vol goede moed en met een stevig gevuld spaarvarken weer richting Italië vertrokken.
Ook dit jaar stond het weer vol met mooie auto's, al was er veel van het zelfde! 600's uit de eerste bouwjaren stonden er veel, net als Multipla's, 500's, Topolino's en Balilla's. Ook Dino Spiders stonden er in groten getale. Recentere modellen dan weer niet; Vrijwel geen 125's, een paar 124's, 128's en 131's, geen Ritmo's.

Je ziet hieronder een Fiat 1100 TV Vignale Desireé en een Fiat 8V Zagato. Een foto-album met een aantal van de meest opvallende Fiats die in 2013 te zien waren staat hier

  Padua-1 Padua-2

Op de terugreis nog twee tussenstops gemaakt: een bij het museum van Luciano Nicolis in Villafranca bij Verona en een bij een handelaar in Kriens bij Luzern die een paar mooie auto's in zijn showroom had staan. Foto's van die bezoeken heb ik toegevoegd aan het album.

Auto Moto d'Italia

Dit weekend is Auto Moto d'Italia voor de eerste keer gehouden in het Autotron in Rosmalen. Charles, Jessica en Enrico zorgden voor een fraaie FCN stand met twee donkerblauwe auto's: de 130 sedan van Arend Okhuijsen en de 124 Coupé van René Staal. 

De stand in opbouw De stand in opbouw

Hoewel de hal vol stond met fraai Italiaans materiaal ging onze aandacht toch eerst uit naar de stands waar de Fiats stonden. En gelukkig waren er daar genoeg van (en dan hebben we nog niet alles gefotografeerd):

Joop Stolze bracht veel auto's in; de Fiat Osca 1500 Coupé was een net exemplaar (er stond ook een Spider).
1500 Osca Coupé 1500 Osca Coupé
De stand van de Topolinoclub was ook weer netjes verzorgd, met een echte barnfind er bij.

Topolinoclub Topolino Barnfind

Bij de andere Fiatclubs zagen we ook veel fraais:

124 Spider register 238 Espressobar

Fiat 850 Club Fiat X1/9 Club

Abarth afgeleide Abarth 1000 TC replica

Uiteraard stonden er ook Fiats te koop: Een fraaie Ardita (deze was in licentie gebouwd door Simca) en een 124 Spider Abarth Replica.

Fiat/Simca Ardita Fiat Abarth 124 Spider (replica)

Ook buiten stond veel moois: veel bezoekers hadden hun Fiat meegebracht. Een momentopname:

Rosmalen Buiten: Dino Spider 2400 Rosmalen Buiten: Dino Spider

Rosmalen Buiten: Fiat 1200TV Rosmalen Buiten: 850 Coupé (III)

Rosmalen Buiten: 128 Rally Rosmalen Buiten: 132

Rosmalen Buiten: 127 Rosmalen Buiten: 124 Coupé (CC)

Padua 2011

Padua-2001

In Padua wordt jaarlijks in de Fiera de Auto e Moto d'Epoca gehouden, een beurs waar oldtimers, onderdelen en automobilia te zien en te koop zijn. Niet zo maar een beurs maar 90.000m2 ! In een dag heb je niet alles gezien maar als je met een Fiat-project bezig bent is de kans groot dat je er de onderdelen vindt die je zoekt. En als je met meerdere Fiat-fans in één auto rijdt vallen de kosten enorm mee, tenzij je natuurlijk los gaat op de voorraad!

Een foto-album van de Fiats die in 2011 te zien waren staat hier.

 

Fiat 1800 Familiare  Fiat 500 IJsco

Ledenvergadering 16 maart

Op zaterdag 16 maart hadden we weer onze ALV in Duiven. Er was een redelijke opkomst qua aantal leden, maar de meesten hadden wel hun moderne(re) Fiat of iets anders meegenomen.
ALV-1De meeste klassieke Fiats slapen nog binnen ivm de pekel op de weg. De vergadering verliep prima, en we hebben een goed contact gemaakt een groep Stilo enthousiastelingen welke zich wellicht als register bij onze club willen aansluiten. Na de ALV zijn we naar het oorlogsmuseum in Arnhem geweest waar we een interessante rondleiding hebben gekregen van een vrijwilliger die vol enthousiastme van alles over de geschiedenis wist te vertellen. Rond een uur of 4 ging iedereen weer huiswaarts na een gezellige dag waarbij we elkaar weer even hebben gesproken. Het was een mooie start van het seizoen, laat het mooie weer en mooie ritten maar beginnen!
Op de parkeerplaats:

 ALV-3 ALV-4 ALV-5
In het Oorlogsmuseum:

ALV-a  ALV-c  ALV-g

Een aantal zelfbouwradio's:

ALV-d   ALV-i

 

Padua 2012

Padua-2001

En omdat het in 2011 zo goed bevallen was en er bij de verschillende reizigers nog dingen op verlanglijstjes stonden werd er weer flink gespaard om in 2012 de trip weer een keer te kunnen maken. In mijn geval bleef ik ruim binnen budget omdat ik helaas weinig van mijn gading kon vinden. Maar wel mooie auto's gezien!

Je ziet hieronder een Fiat 2300 Vignale "En-Plein" Coupé en een Fiat 600 Multipla Marianella Beach Car die in 1957 in Turijn op de Salon stond. Carrosserie is van Fissore. Een foto-album met een aantal van de meest opvallende Fiats die in 2012 te zien waren staat hier.

 

  Padua-1 Padua-2