Bij Fiat Club Nederland is er regelmatig wat te doen. Hier zie je wat je nog te wachten staat en wat er al geweest is. En vooral hoe het was. Nieuwe evenementen kun je zelf toevoegen op het Forum

AGENDA 2023

 

WELKOM bij FIAT CLUB NEDERLAND.

Iedereen met een FIAT of een afgeleide daarvan zoals o.a Seat, Autobianchi, zowel oldtimers als recente modellen  .. is welkom !!

Het lidmaatschap kost 45 euro per jaar.

 

                                FCN Contributie 2023

Voorzitter: Charles Groeneveld g.c.groeneveld(at)ziggo.nl

Secretaris: Ronald Wentink  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester/ ledenservice Jacques Bielen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Evenementen: Jan Hoogendoorn: janhoogendoorn01(at)gmail.com

Website; Peter van Wijk peter(at)vanwijkzelf.nl

Technische vragen: Jelle de Vries: jelle(at)devries.life

 

Het bestuur van FIAT CLUB NEDERLANDwenst alle leden, gezinsleden en FIAT liefhebbers een fijne jaarwisseling en een goed, gelukkig en gezond 2023 toe !!

 

                                                       FCNNIEUWJAAR 023 Small

4 x per jaar verschijnt ons clubblad "Bella Macchina", verzorgd door de redactieleden Jessica Dales en Enrico van Grootel. Zie verder onder: BELLA MACCHINA

Kopij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's : graag met voldoende hoge resolutie > 1 MB

 

Verdere informatie over en/of aanmelding bij FIAT CLUB NEDERLAND kan door een e-mail bericht te sturen naar Jacques Bielen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vermeld daarbij naam, adres, postcode woonplaats, het type FIAT en je telefoonnummer.

 

Ideeën, iets organiseren en/of vragen... Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2023. Vooruitblik.

 

Nieuwjaarsbijeenkomst leden FCN op Zaterdag 21 januari, VILLA BRUTUS,

Museumplein 3 6711 NA Ede, aanvang 19.00 uur. Zie ook: www.villabrutus.nl

Villa Brutus

LET OP: vóóraf aanmelden bij Charles, g.c.groeneveld(at)ziggo.nl  uiterlijk 16 januari 2023.

 

Februari, technische avond in voorbereiding over : de ONTSTEKING , bij ITAL auto Achterveld. Nader bericht over datum, tijd en kosten volgt op korte termijn

 

 

25 maart Algemene Leden Vergadering, lokatie nog niet bekend, ricorda la data

 

10 april VIVA ITALIA in Zandvoort  -tip-

 

23 april rondrit Noord- Friesland georganiseerd door clublid Werner Vermeer, SAVE THE DATE , info bij Ronald.

 

 

7 mei  Kolonietocht Zuid- West Drente organisatie Jan en Wilma Bovenkamp plus Anne en Tanja Kijl. Verzamelen vanaf 10.00 uur bij FIAT Garage Bovenkamp, de Rolle 1 Vledder, ontvangst met koffie/ thee plus wat lekkers.

Bovenkamp Vledder 2   Bovenkamp Vledder 5

Tocht is ongeveer 120 km. Kosten 5 euro per equipe.

Aanmelden graag vóór 1 mei bij Jan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

28 mei Rondje Lange Jan Amersfoort: voorbereiding Enrico van Grootel 

 

 

2, 3, 4 juni ITALY EVENT Kasteel de Haar    ----tip----

 

 

17 en 18 juni Internatonale RITMO  meeting regio Giethoorn, start elke ochtend in FREDERIKSOORD

FIAT CLUB NEDERLAND leden ook welkom zijn,

Informatie bij Ronald via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

2022.

 

Op Zaterdag 5 november heeft Paul van Hattum een tweede bezoek aan de collectie van Joop Stolze in de Lier georganiseerd. Een herkansing voor wie er de vorige keer niet bij kon zijn en een tweede mogelijkheid voor degene die er 12 februari wel waren maar niet alles hebben kunnen bevatten.

Kosten zijn 10 euro bij binnenkomst, per persoon, inclusief koffie, thee plus deelname aan de rondleiding.

ZIE VERDER DE RUBRIEK: "Hoe was het", onder EVENEMENTEN ! en BM 167

 

Woensdag 30 november Technische avond bij Ital Auto in Achterveld van 19.30 tot 21.30 uur

Onderwerp : de Carburateur

Hoe zit die in elkaar, hoe werkt deze, wat zijn de problemen.... leer het op deze avond van Jelle de Vries.

Koffie/ thee aanwezig.

Kosten 5.00 euro bij binnenkomst.

Informatie bij Charles: g.c.groeneveld(at)ziggo.nl, opgave bij Jacques: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

20221130 194523 Small

Waar is de carburateur ?

                                                                                         20221130 194633 Small

                                                                                          Daar is de carburateur.....

20221130 194859 Small

Wij zoeken het even voor je op.

20221130 195818 Small

 

20221130 195841 Small

Aandachtig publiek...meer inzicht gekregen, meer geleerd. Bedankt Jelle voor deze avond !

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inmiddels is de Turijnreis in week 20 weer voorbij.

De 18 deelnemers hebben genoten van het mooie programma dat voorzitter Charles heeft voorbereid. Centro Storico, een bezoek aan het wijnkasteel, het museum en het dorp Barolo, het treinmuseum in Savigliano, de HUB met heel veel oude glorie van FIAT en LANCIA, een wandeling langs diverse historische plekken in Torino, de rit met één van de historische trams van Turijn, we hebben het allemaal meegemaakt. In de vrije uren kon ieder de tijd zelf indelen met bus, metro of per vouwfiets. Gezellig gegeten en ...gedronken het kon en kan allemaal in Torino.

 

Zondag 24 april, was de Koffieklets in Welsum aan de dijk.

Aankomst/ verzamelen vanaf 10.00 uur op de parkeerplaats van restaurant/eettapperij Bijsterbosch.  Om 11.00 uur gaan de deuren open voor koffie/ thee plus gebak ( eigen kosten) en een eventuele sanitaire stop/ go ( zelf doen)

Neem in je kofferbak overbodige onderdelen mee voor de verkoop of om uit te delen. Meld Ronald even dat je komt via secretaris(at)fiatclub.nl. Laat Ronald daar niet alleen staan !!  

Zaterdag 12 februari was een bezoek aan de collectie van Joop Stolze in de Lier ingepland. Een goed idee van Paul van Hattum. Hij ontving de deelnemers met een coronacheck en stuurde hen door naar de koffie/thee of fris met een gevulde koek. Een neef van Joop Stolze hield een geweldige inleiding en liep met ons mee langs de opgestelde auto's. Een enorme hoeveelheid, verspreid over twee verdiepingingen. Ook de werkplaats en een loods met "projecten" en de voorraad motoren waren het bekijken waard. Op 5 november staat een tweede kans ingepland bij voldoende belangstelling.

 

Algemene Ledenvergadering is geweest op Zaterdag 19 maart 10.30 uur, bij ITALAUTO, het bedrijf van Jelle de Vries. Na het officiële gedeelte en de lunch stond een toertocht in de regio op het programma, maar daar is slechts door een paar stellen gebruik van gemaakt .....het napraten heeft veel tijd in beslag genomen !

Cor nam veel voor hem overbodige onderdelen mee vanuit garage Cupido (Terschelling) en maakte daar diverse gretige leden blij mee.

 

Zondag 25 september Giro Oriëntale, organisatie Joop en Marijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's op FACEBOOK en in de komende BM 167

 

Zondag 16 oktober wordt vanaf de Beekdalhoeve in Renkum de laatste FCN toertocht van 2022 georganiseerd. We rijden via Renkum, Heelsum, Wageningen, Randwijk, Opheusden, Ochten, Tiel, Buren, Amerongen, Rhenen naar Wageningen om weer af te sluiten bij de Beekdalhoeve.

Zie verder: "Wat komt er aan" en op het forum FCN.     Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

2021.

Zondag 30 mei Clubdag in Bennekom in en om Kaasboerderij Hoekelum.

Definitieve uitnodiging plus programma is verzonden. Aanvang rond 11.00 uur, ontvangst vanaf 10.30, lunch, toertocht over de Veluwe.

Aanmelden met aantal personen met naam, FIAT type, telefoonnummer bij Ronald via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

....................

Zondag 27 juni  Koffieklets en meer bij Jannie en Bert van Wijlen in Genderen.

Definitieve uitnodiging is verzonden. Zorg dat je erbij bent !

Kofferbak verkoop is mogelijk, neem gewoon mee wat je kwijt wil/kan.

Opgave kan bij Jan Hoogendoorn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , ook weer met aantal personen elk met naam, het type FIAT en je telefoonnummer. Doe dat vóór Zaterdag 20 juni !!

....................

 

Zaterdag 4 september vanaf 13.00 uur Italian end of Summer event in de Meern, Meerndijk 59 3454 HP, organisatie: Italian Car Events NL. Zie Facebook. Gezellige bijeenkomst van eigenaren en liefhebbers van taliaanse auto's.

 

...................................................................

Zaterdag 25 september kunnen FIAT CLUB NEDERLAND leden meerijden met een tocht in Drente, de ITALIAN TOUR DRENTE, gorganiseerd door Italian Tour Events.

Nadere gegevens opgave via Jan Hoogendoorn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

.....................

Zondag 17 oktober  Giro di Valouwe

Toertocht over de Veluwe, uitgezet door Charles, met veel aandacht voor de prachtige natuur !

 

 

 

      veluwe 4                                                          

Veluwe zandweg recht    

                                                                    

Startpunt Boerderij Hoekelum in Bennekom, bekend van eerdere evenementen.

Denk aan je QR code bij alle horeca gelegenheden !!

Opgave vóór Dinsdag 12 oktober bij Charles: g.c.groeneveld(at)ziggo.nl

Bijdrage voor deze dag is 10 euro, ter plaatse af te rekenen, daarvoor krijg je de ontvangst met koffie, thee of fris en wat erbij.

Ook de drankjes na afloop zijn voor rekening van de club.

Vanaf 10.00 zijn deelnemers welkom bij Boerderij Hoekelum Edeseweg 122 6721 KE Bennekom. Na de instructie van Charles krijgt iedere meerijder een route beschrijving. Op de pauzeplaats, 't Leesten, kan je wat voor de lunch bestellen op eigen kosten of uit een zelf meegebracht lunchpakketje eten. Er liggen ter plaatse wat vragen over de Veluwe om te beantwoorden.

Dit jaar eens geen puzzeltocht maar een fraaie route in een mooie omgeving.

Nu al een fijne dag toegewenst !

Charles/ Jacques

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2020

*********************************************************************************************

13 september 2020 jubileumdag FCN 40 jaar.

Ook dit jaar is de jubileumdag gehouden in Bennekom, bij Kaasboerderij Hoekelum.

Een 40 tal leden was hier met een kleurrijke groep FIAT's aanwezig. Fraaie toertocht langs een mooie route over de Veluwe, een goed verzorgd buffet en...het mooie weer maakte deze dag tot een succes. Hieronder een aantal foto's, in de komende BM, nummer 159 alweer, staan er veel meer.

 

2020 09 17 GALAXY J 5 020 Small2020 09 17 GALAXY J 5 029 Small2020 09 17 GALAXY J 5 081 Small

 

Zie verder BM 159 ....

 

* 30 augustus          Koffieklets bij Eettapperij Bijsterbosch in Welsum aan de Dijk.

Een prima opkomst voor deze eerste bijeenkomst na de Coronaperiode met een 15 tal FIAT's. Alles volgens de richtlinen natuurlijk. Ik had mezelf verreden door niet op de afslag Welsum te letten en reed met een voiture van het fusiemerk pas rond 11:00 uur de parkeerplaats op.  Bij aankomst stonden er een ruim aantal leden, later kwamen er nog drie bij. De 850 sedan met Joop, een serie Ritmo's, een Stilo, de gele 850 Sportcoupé van Gerard, een rode Panda, uit de voorraad van Enrico, Rodmer met zijn 132, Paul, altijd aanwezig, nu met zijn 124 Coupé en Jeroen in het groen van de 124 Sedan. Alexander, Dirk Kramer met zijn zoon zag ik ook. Van wie was de NL-37-YH .....Vanaf 11.00 uur  koffie cq cappuccino met appeltaart, daarna bijpraten op het parkeerterrein. Volgend jaar weer op deze mooie lokatie. Jacques

 

Bedankt voor jullie komst, het bracht kleur in de omgeving van eettapperij Bijsterbosch !

 

* 13 september       Jubileumdag FIAT CLUB NEDERLAND: deze dag willen wij niet zomaar voorbij laten gaan, maar het zal anders moeten dan de vorige jubileumdagen, mede in verband met de geldende landelijke richtlijnen.

Welkom vanaf 11:00 uur in Boerderij Hoekelum in Bennekom (www.hoekelum.nl) in zaal t Schot, met een warme of koude drank naast een lokale specialiteit. Rond 12.00 uur start de rondrit, een fraaie route over de Veluwe, die Charles heeft uitgezet. Rond 13:30 uur wordt in dezelfde zaal een Boerenlunch geserveerd. Daarna is er volop gelegenheid om met elkaar herinneringen op te halen, foto's te maken en bij te praten. Tegen 16:00 uur wordt de jubileumdag afgesloten door onze voorzitter Charles. 

Houd je aan de richtlijnen en geef je op tijd op bij Ronald via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwakkelend, verkouden of koorts....kom dan niet in het belang van de anderen

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2022  week 20            In Altro Torino, aandacht voor historie van de sad, een tramrit met een historische tramhet bezoek aan de HUB en Barolo zijn enkele programma punten. Hotel Adriano en eten "aan de rand van het plein". Afsluitend diner bij 

                    ---------------------------------------------------------------------------------------------

 

 2020 Hoe was het...

 

18 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst bij La Famiglia, Korhoenlaan 3 3847 LM Harderwijk. Welkom vanaf 18:00 uur.

 

1 maart: Bezoek aan de Museumtramlijn in Amsterdam. Nostalgische tramrit met een historische Amsterdamse tram , de nummere 464 uit 1929. 20 zitplaatsen en een ruim aantal staanplaatsen o.a. op het achterbalkon. De rit gaat door Amsterdam. Eigen lunch kan mee. Kosten 12.50 euro pp. 

Programma: Ontvangst om 12:00 uur op het remiseterrein, daarna rondleiding door de remise. Koffie/thee koek in het station. !3.30 uur, tramrit door de stad tot rond 14.30 uur in station Haarlemmermeer

Er zijn op 29 januari 24 deelnemers en dat betekent dat de Tramrit in Amsterdam voor de FCN doorgaaat. Welkom leden op 1 maart in Amsterdam. Inmiddels hebben alle deelnemers bericht gehad met de instructie hoe er te komen.

Tot de 1e van de 3e !

Charles Groeneveld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

21 maart: Algemene ledenvergadering. Locatie: ITAL AUTO in Achterveld.

Door de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus en de daarmee samenhangende overheidsadviezen heeft het bestuur van FIAT CLUB NEDERLAND besloten om de ALV van 21 maart géén doorgang te laten vinden. De ALV wordt tot nader order uitgesteld.

 

26 april: Fiat Club Nederlands samen koffiekletsen. De landelijke richtlijnen mbt Corona op dat moment geven aan dat alle evenementen tot 1 juni niet door kunnen gaan, zo ook deze koffieklets. Locatie: Eettapperij Bijsterbosch/ de Stuurmanskolk, Ijsseldijk 85, 8196 KC in Welsum Overijssel.

Informatie bij Ronald Wentink Jan Hoogendoorn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

9 tot en met 16 mei: De Turijnreis, Fiat in altro Torino. Informatie bij Charles Groeneveld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als het verantwoord reizen is ivm het "Coronavirus" ! Dat is op dit moment, Vrijdag 13 maart, NIET verantwoord en zelfs onmogelijk. Reizen naar deze haard van de Corona besmetting, Noord Italië wordt afgeraden. De organisatie en degenen, die zich al hadden aangemeld, hebben besloten deze FIAT in altro TORINO reis NIET door te laten gaan. Het is op dit moment nog niet te zeggen wanneer het weer veilig is om richting Turijn te gaan. In de komende BM, nummer 156 staat een wervend artikel over de komende Turijnreis, het wervende blijft het tijdstip van de reis, week 20, niet. Voorlopig afwachten tot nader bericht.

TESTBAAN TURIJN

 

 

31 mei: Eerste Pinksterdag, Viva Italia. Zoals al zo vele jaren informatie en opgave bij Jan Gorte, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

vervallen

 

13 september: Jubileumdag, 40 jaar FIAT CLUB NEDERLAND ! Zet deze datum vast in je agenda en zorg dat je FIAT tegen die tijd rijklaar is om deze dag mee te maken. Opgave/ informatie: Jacques Bielen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

11 oktober: Giro di Valouwe, toertocht over de Veluwe. Organisatie/ informatie Charles Groeneveld Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

vervallen

 

 

Eigen ideeén van leden .... altijd welkom !

Laat maar weten via Jan Hoogendoorn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________

 

2019 - wat is geweest -

 

De NIEUWJAARS bijeenkomst is dit jaar op Zaterdag 5 januari geweest. Locatie : La Famiglia, Korhoenlaan 3 3847 LM Harderwijk. Inloop vanaf 18.00 uur, de kaart komt rond 18.30 uur.  Zie ook www.lafamiglia.nl 

Opgave ( uiterlijk 3 januari) bij Ronald Wentink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 23 maart 2019:

Algemene ledenvergadering, locatie: Restaurant Oud Leusden, Vlooswijkseweg 1 3832 RG Leusden. Inloop vanaf 10:00 uur, start vergadering rond 10:30 uur. Na de vergadering een lunch. Na de lunch vertrek naar het Spoorwegmuseum in Utrecht, waar wij als groep binnengaan om dan op eigen gelegenheid het museum te kunnen bekijken. De toegang wordt door de club betaald, parkeerkosten voor eigen rekening.

Opgave voor vergadering, lunch en bezoek Spoorwegmuseum vóór 20 maart bij Jacques via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zondag 7 april 2019: Koffieklets, locatie Eettapperij Bijsterbosch Ijsseldijk Welsum.

Zie: www.eettapperijbijsterbosch.nl  Vanaf 10 uur is de parkeerplaats bereikbaar, om 11.00 uur gaat het restaurant open voor koffie/ thee, gebak en wat later eventueel lunch. Kosten voor eigen rekening. Leden van andere FIAT clubs welkom. Opgave hoeft niet maar mag wel bij Ronald via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 13 en Zondag 14 april: Verzamelaarsbeurs in Utrecht.

Zoals elk jaar staat onze club op uitnodiging met een stand en diverse FIAT's. Dit jaar ligt de organisatie bij Adelbert Dobbe en Ype de Zwart. Zij hebben inmiddels 8 auto's weten te regelen voor dat weekend, waaronder natuurlijk een gele 126 !

 

Zondag 28 april 2019:  VIVA ITALIA TT Circuit Assen, info bij Jan Gorte ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Zie ook onze Facebook pagina

 

Zaterdag 25 mei 2019: Bezoek "Vliegend museum" , Emoeweg 20 Lelystad. Van 10:00 tot 12:00 uur

Stichting "Vroege Vogels" ( http://www.vroegevogels.org  ) beheert en restaureert vliegtuigen uit vroeger tijden. Eigen vervoer, zelf koffie/ thee meenemen rijden naar een loods bij vliegveld Lelystad. Mogelijk fotomoment met auto's en vliegtuigen, afhankelijk vn het weer. Bekijk de vliegtuigen en zie zeer interessante films. Zie verder onze Facebook pagina of informeer bij Jeroen Flierman.

 

Zondag 8 september 2019: Koffieklets bij Hajé in Nieuwegein, verzamelen vanaf 10:00 uur. Neem vanaf de A27 de afrit 28 Nieuwegein. Voor degene zonder kaart: Waterliniedok 1 3433 NV Nieuwegein.

Verdere inlichtingen via Jan Hoogendoorn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zondag 15 september Giro Orientale , toertocht in de Achterhoek uitgezet door Joop van den Einde. Houd ook het forum, onder de kop EVENEMENTEN in de gaten mbt de voorbereiding.

Zondag 13 oktober 2019: Giro de Valouwe, tocht door de natuur in het midden van het land, organisatie Charles Groeneveld, voorzitter en Veluwe kenner. Opgave met naam van de FIAT en aantal personen bij Charles : g.c.groeneveld(at)ziggo.nl, liefst vóór 9 oktober ivm de diverse reserveringen. Start bij "de Waldhoorn in Otterlo, toertocht door Schaarsbergen,Hoenderlo, Ughelen, Assel, Harskamp, Wekerom, Lunteren en via de Hessenweg naar het eindpunt bij Restaurant Amadeus . Bereid je voor op pittige vragen voor kenners met niet via google te achterhalen antwoorden !

 

 

2018 10 04 GALAXY J 5 002 Small

 

 

 ______________________________________________________________________________________________________

 

 

2018 - wat is geweest -

 

 

Zaterdag 13 januari Nieuwjaarsbijeenkomst bij "La Famiglia" Korhoenlaan 3 3847 LM Harderwijk, vanaf 18:00 uur verzamelen, bestellen vanaf 18:45 uur. aanmelden via Ronald Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Belangstelling was er bij 23 leden, die genoten van wijn, carpaccio....pizza diverse stagione e colore. Sommige een dolce met koffie toe. Prettige locatie met goede kwaliteit. Een paar nieuwe leden mochten wij welkom heten en er waren toch een aantal leden nu al met hun , klassieke FIAT. HULDE !! Een goed begin van weer een FIAT CLUB NEDERLAND jaar.

 

Zaterdag 17 maart Algemene ledenvergadering. Locatie: het DAF museum in Eindhoven. inloop vanaf 10:00 uur, begin vergadering is om 10:30 uur. Rond 12:30 uur wordt voor de leden een lunch gereed gezet waarna ieder voor zich of met elkaar het interessante museum bezocht kan worden. Inmiddels heeft iedereen de uitnodiging voor de ALV ontvangen. Er hebben zich dertig leden gemeld, een mooi aantal. Neem je museumjaarkaart mee die dag !

Parkeren kan verderop, even langs het kanaal rijden, bij de vestiging van de Praxis, dat is gratis. Tot de 17e. 

 

 Zondag 8 april       Viva Italia TT circuit Assen. informatie: Jan Gorte  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Zaterdag en Zondag 14, 15 april     Verzamelaarsbeurs in Utrecht, nadere informatie bij Jacques Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vrijdagmiddag 13 april auto's brengen. Daarna gezamenlijk eten in Utrecht. Adelbert en Ype zijn al gaan voorproeven en hebben LUDEN als eetgelegenheid voor 2018 uitgekozen. Op Zaterdag en Zondag wisselen we met de standbemanning zodat alle deelnemers volop gelegenheid hebben rond te lopen op de volle beurs met zooooo veeeel verzamelingen . Geef je vast op bij Jacques, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alle FIAT's welkom.

Een vaste groep leden met hun FIAT's stonden twee dagen in Utrecht. Informatie over de club en FIAT en gezellige praat met belangstellenden. Fraaie auto's, een prachtige 500, een mooie 127, een 850 T met gebruikssporen, een fijne Tempra, een blauwe 131, de Panda plus de groene 124 coupé. Ype, Jaco plus bevriende FIAT liefhebber, Adelbert, Harrie, Paul en Marcia bedankt voor jullie inzet en tijd. Foto's op onze Facebook pagina en in BM 149.

Zondag 22 april     Koffieklets, ja zeker, de eerste sinds jaaaaaaaren, voor iedere FIAT liefhebber, die met anderen, gelijkgestemden wil kletsen over FIAT. Iedereen is welkom lid of geen lid van FIAT CLUB NEDERLAND. Als je nog geen (old-, youngtimer timer FIAT, vind je daar informatie. Welkom vanaf 10:00 in Welsum Ijsseldijk  ( www.eettapperijbijsterbosch.nl) Die dag worden meerdere FIAT gerelateerde clubs uitgenodigd. Een mooie start van een nieuwe traditie. Kosten 7 euro, daar krijg je 2 koffie/ thee/ fris voor met een punt taart. Lunch op eigen initiatief en kosten. Opgave vooraf is gewenst ivm de reservering bij Ronald Wentink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Einde van de dag rond 12:30 of zolang het duurt. 

Een kleurrijke opkomst aan de Ijssel. Twee busjes waren het eerst op de parkeerplaats, daarna volgden de kleuren geel, groen, rood elkaar op. Er waren een aantal leden van de 126 cklub. De koffie was lekker, de apeltaart ook, de locatie prima, het weer goed en de FIAT's allemaal het bekijken meer dan waard. Bedankt deelnemers. Foto's via de Facebookpagina en in BM 149 terug te zien. Bedankt Ronald voor het initiatief !

Zondag 27 mei       Youngtimer festival Classic Car park Boxtel. Informatie en opgave bij Dirk Kramer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Hoewel het weer tegenviel, zelfs een wolkbreuk teisterde het terrein van Classic Car Park, was het Youngtimer Festival toch gezellig te noemen volgens Dirk Kramer. Er waren diverse FIAT's aanwezig met een smetteloze, lichtblauwe 128 als een van de hoogtepunten. De IJsco 900 T kreeg ook veel bijkijks. Foto's komen in BM 148.

 

Koffieklets FIAT CLUB NEDERLAND op Zondag 24 juni vanaf 10:00 uur op de parkeerplaats van Hajé, Waterliniedok 1 3433 NV te Nieuwegein ( afslag 28 Nieuwegein van de A27 ) koffie bij Hajé. Informatie bij Jan Hoogendoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  --

Het was een geweldige verzameling FIAT's bij Hajé in Nieuwegein. 124 coupé, 124 spider, Tempra, een tweetal 128, een fraaie Campagnola een UNO en diverse Punto's en Panda's. deelnemers bedankt voor jullie komst. Foto's staan op onze Facebook pagina.

 

ZATERDAG 1 september Bedrijfsbezoek bij SCHADENET RIJNDERS in EDE

Aanvang 10:00 , einde 14:00 uur. Er is plaats voor max. 45 personen. Parkeergelegenheid is er voldoende. In verband met de voorbereidingen is aanmelding vóóraf noodzakelijk. Doe dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam en de FIAT waarmee je van plan bent te komen. Nadere informatie bij Charles via g.c.groeneveld-apenstaart-ziggo.nl en in week 27 via de FCN NIEUWSBRIEF.

Een zeer interessant programma boden de medewerkers van SCHADENET RIJNDERS in EDE aan de rond de 15 aanwezige FIAT CLUB leden. Bijna iedereen was met het zonnige weer met zijn oldtimer FIAT gekomen.  Na het welkomswoord van bedrijfsleider Omer Gatti konden ter plaatse diverse restauratie technieken bewonderd worden, uitdeuken zonder lakken, hgelschade verwerken, reparatie kunststof bumper, uitleg over de bepaling van de lakkleur en de spuittecniek. Geweldig om te zien, het lijkt zo makkelijk maar er gaat een helehoop jaren aan vooraf om het vak in de vingers te krijgen. SCHADENET RIJNDERS volgt een vaste werkwijze met betrekking tot het berekenen van de schade vooraf. Men weet waar men aan toe is. Hartelijk dank Omar en medewerkers voor dit fraaie bedrijfsbezoek. Het te raden bedrag voor de reparatie van een ter plaatse klaargezette auto werd het dichts bevaderd door Marcel Caris en Joop van den einde. Zij ontvingen een Italiaanse attentie van FIAT CLUB NEDERLAND.

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 020 Small

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 032 Small 

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 059 Small

 

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 086 Small

 

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 094 Small

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 104 Small

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 118 Small

2018 09 01 FCN RIJNDERS SCHADEBEDRIJF EDE 124 Small

 

 

Zondag 23 september de jaarlijkse Giro Orientale  Informatie en opgave  bij Joop van den Einde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Bekijk de voorbereidingen bij de rubriek "Evenementen" op het forum.

In de regen werd de toertocht vanuit Markelo naar Raalte verreden. "Dat hoort bij de Herfst" sprak een deelnemer. Flinke opkomst, erg mooie FIAT's. Mooie route weer door fraaie dorpjes en dito omgeving. Lastige vragen zoals altijd ....Joop, bedankt voor de organisatie !

Charlie en Rodmer...dank voor jullie foto's

1. Small

2018 Giro Orientale Rodmer 1. Small                                                    

2018 Giro Orientale Rodmer 2. Small

2018 Giro Orientale Rodmer 3. Small

 

 

 

Zondag 14 oktober  Giro di Valouwe. Na een aantal jaren in de omgeving van Nijmegen te hebben rondgereden is de Veluwe weer eens aan de beurt. Charles heeft een fraaie rondrit uitgezet . De startplaats is "de Waldhoorn "in Otterlo, eindpunt "Amadeus", bij de driesprong in Ede. Info/ opgave bij Charles.

 

 

AGENDA 2018

 Welkom bij FIAT CLUB NEDERLAND.

 

Wil je lid worden van FIAT CLUB NEDERLAND dan kun je informatie opvragen of je aanmelden met naam, volledig adres, telefoonnummer en type FIAT bij Jacques via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De kosten zijn 40 euro per jaar, daarvoor ontvang je ons clubblad Bella Macchina 4x per jaar, de inzet van alle bestuursleden, toegang tot de ALV en de organisatie van diverse clubdagen/ toertochten.

 

De toegang tot het forum wordt geregeld door onze voorlopige webmaster Jelle de Vries, je moet via hem een toegangscode opvragen. Zie onder "Forum".

 

Voor vragen van algemene aard: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Zie voor de agenda van 2018 onder de rubriek EVENEMENTEN.

AGENDA 2017

 

 

  • Op Zondag 15 oktober 2017 werd de laatste GIRO di NOVIOMAGUM, georganiseerd door Jacques Bielen, verreden.
  • In 2018 neemt Charles Groeneveld deze najaarsactiviteit over en zal leden en niet-leden over de Veluwe laten toeren in de GIRO di VALAUWE. 
  • 2019, Giro di Valauwe op Zondag 13 oktober. Info/ aanmelden bij Charles Groeneveld liefst via mail.