De geschiedenis van mijn Coupé

In 1984 tipte mijn vader me dat een klant van hem zijn 124 Coupé wilde verkopen. Het ging om een eerste serie van 1968, donkerblauw met schuifdak en helemaal origineel. Volgens mijn vader was deze auto Nederland zelden of nooit uitgeweest en erg goed onderhouden.Of ik interesse had?

1710fx

Telefoonnummer gevraagd en afspraak gemaakt. Op audiëntie geweest bij de heer en mevrouw Spronck en nadat ze mijn vrouw en mij hadden goedgekeurd mochten we de auto kopen. ƒ 4500 wilden ze er voor hebben. Ik werkte in die tijd voor Shell in het Midden-Oosten en we stonden op het punt om na ons verlof weer terug te gaan. We hadden dus geen auto nodig maar deze was te mooi om te laten staan. De beslissing was snel genomen en het "koopcontract" werd gemaakt. Een paar dagen later mochten we de auto komen halen wat resulteerde in een emotioneel afscheid door mevrouw Spronck. En sinds die tijd is deze macchina van ons. De gehele geschiedenis heb ik ondertussen verzameld: oorspronkelijk koopcontract, factuur, servicekaart van eerste eigenaar, een leuke stapel folders en advertenties, een doos roadtests, allerlei foto's en tenslotte reservedelen. Je weet tenslotte nooit.

 

 

 

124coupesite

Alles wat ik sindsdien heb verzameld over alle modellen van de Fiat 124 Coupé, inclusief een paar heel verrassende uitvoeringen, vind je op mijn Fiat 124 Coupé site.