124 Coupé en Spider

Van de Fiat 124 zijn de Coupé en Spider de best bewaarde modellen. Zeker van de Spider in al zijn varianten zie je er regelmatig een voorbij komen. 
124sportFiat bouwde ooit 3 generaties van de 124 Sport Coupé en Spider: A, B en C waarbij het aan de Coupé in één oogopslag duidelijk te zien  is om welke versie het gaat. De AC en AS waren het oorspronkelijke idee: fris, origineel en technisch vooruitstrevend. De BC en BS zagen er wat moderner uit en kregen verbeteringen op allerlei vlak. De CC werd qua carrosserie meer veranderd dan de CS die eigenlijk alleen cosmetisch wat werd opgefrist. Over de details van deze modellen is op het internet heel veel te vinden. 

 

Binnen de Fiat Club Nederland zijn er zelfs fanatiekelingen die een eigen website rond hun auto hebben gebouwd. Ga daar zeker eens kijken! Kijk daarvoor in het Register-menu bij de 124 en 125.

Nieuwe 124 Coupé-eigenaar

Björn Blok is (op dit moment) de nieuwste eigenaar van een 124 Coupé in Nederland. Hij stuurde me een mailtje met de volgende tekst:

Ik heb sinds een maand een fiat 124 coupe type CC. De auto heeft 20 jaar in een opslag gestaan, en ik ben nu bezig om hem een goede technische conditie te brengen. De motor was bij aanschaf reeds gereviseerd

Hij had ook foto's; de rest zie je op www.fiat124coupe.nl.
Björn Blok 

En nu maar hopen dat we meer van Björn en zijn Coupé gaan horen!

De 124 Spider van Hans

Clublid Hans Poulssen vindt dat de 124 Spider meer aandacht verdient binnen Fiat Club Nederland en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn! 
Spider HansNiet alleen heeft hij een prachtige Spider, hij heeft er ook niet één maar twee websites voor gebouwd!  Een voor eigen auto en een voor het 124 Spider register.

Ga er zeker een keer kijken.