Forum Fiatclub.nl
http://fiatclub.nl/forum/

Nacht van het Oosten 2019 Editie 16
http://fiatclub.nl/forum/viewtopic.php?f=11&t=3819
Pagina 1 van 1

Auteur:  Fiat Schmutzfink [ 21 jan 2019, 12:33 ]
Berichttitel:  Nacht van het Oosten 2019 Editie 16

Geachte FIAT-rijders, Het is weer zover. Hij wordt weer gereden op de 16e Maart, de Nacht van het Oosten, U weet wel die hoek waar de band " Normaal " vandaan komt, en de beruchte "Zwarte Cross " ook plaats vindt. Het laatste stukje Nederland waar echte mannen nog gewoon in het wild lopen, al worden het er rap minder.
Daar waar de nacht nog echt donker is, zwart en rustig. Afijn, aan U de gelegenheid om het ruige Oosten eens te ervaren, en wel met Uw Fiat te verkennen. De route is een kleine 180km, en U zult de bewoonde wereld helemaal verlaten en zich voortbewegen over smalle weggetjes, en dichtbeboste gebieden, waar reeën, hazen en konijnen uit Uw koplampen zullen vluchten, en er af en toe een mens opduikt...
Lijkt het U wat om eerst deel te nemen aan een buffet, en vanaf 1600u tot na middernacht onder de pannen te zijn ( Rijden vanaf 1800u), in gezelschap van andere klassiekerrijders die wel een avontuur aandurven, in of de toerklasse ( bol-pijl) of de iets uitdagender sportklasse ( kaartlezen & bol-pijl ), dan probeer dit eens.
Het rijden in het donker is een aparte belevenis en zoals U weet, in het donker zijn Uw zintuigen anders....
Een beetje extra licht op de FIAT is beslist geen luxe, maar het kan ook zo... De route heeft verharde en onverharde stukken en …. het kan vriezen en het kan dooien.
U hoeft beslist niet te racen, al mag er gerust tempo gereden worden, maar binnen de wet. U kunt deelnemen met elk soort auto, geen nood.
Het tarief is 27,50 per Eqiupe voor niet CTH-leden, deelname buffet is 20p.p.
Hier kan U inschrijven :
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... form?hl=nl

En dan nog enige sfeerplaatjes van de vorige ritten...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
En een sfeerfilmpje :
https://www.youtube.com/watch?v=9mBvZnEqlNM
Waaruit men kan leren, achter elkaar aan rijden is dom, evenals te hard blazen....

Auteur:  Luigi [ 15 feb 2019, 15:56 ]
Berichttitel:  Re: Nacht van het Oosten 2019 Editie 16

Hoi hoi.

Ik heb bet het artikel van de nacht van het Oosten gelezen en het filmpje bekeken.
Lijkt mij een leuke rit, zeker die waarbij je een kaart moet gebruiken.
Zouden ze een Stilo toelaten?
Krijg niets gevonden over de eisen die ze aan de auto's stellen.
Komen er nog meer van de Club?

Groet Luigi.

Auteur:  Fiat Schmutzfink [ 26 feb 2019, 18:16 ]
Berichttitel:  Re: Nacht van het Oosten 2019 Editie 16

Luigi, ik geloof dat een Stilo niet echt een auto is die de Organisatoren op het oog hebben. Die is simpelweg te jong, het houdt in de jaren 80 wel op met de bouwjaren voor dit evenement. Tis voor klassiekers, en of een Stilo daar een kans op maakt in de komende 30 jaar zal de tijd leren.

Joop van den Einde, Mede-organisator.

Auteur:  Fiat Schmutzfink [ 30 maart 2019, 12:33 ]
Berichttitel:  Re: Nacht van het Oosten 2019 Editie 16

Tsja, Jeroen Flierman en Paul van Hattum zijn dan toch wel zeer bescheiden, Zij zijn namelijk met de 124 Special wel 6de geworden in de Toerklasse met maar 150 strafpunten. En dat voor de eerste keer.... echt niet slecht. Het rijden in de nacht hier in het oosten is niets voor " Pussies ", de wegen zijn nogal smal, en geloof mij, er was een hele hoop modder op de route. De Fiat 124 Special sloeg zich prima tussen de dikke Triumph's, en Volvo's, ja zelf Porsche's… De tussenstop was bij Venema in Drempt, zowel Auto als Antiek-handel.
Afbeelding
Afbeelding
Als enigste crew van al die FCN-ers… De rest heeft toch echt weer iets gemist...
Afbeelding
Afbeelding
Hoe goor het was op de route valt misschien te zien aan de 1430, en dat was nog van voor de droge avond en middag-uren…
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Er deed dus echt van alles mee, niet eenkennig die Triumph-rijders...

Auteur:  Fiat Schmutzfink [ 06 apr 2019, 10:41 ]
Berichttitel:  Re: Nacht van het Oosten 2019 Editie 16

En niemand die de deze mannen feliciteert met hun prestatie, ruim 6 uur sturen door de donkere nacht ? Heen en terugreis niet gerekend let wel. Voor de menselijke geest is het rijden in het donker vaak nogal inspannend. Ons zicht wordt minder, en we zouden moetn kunnen vertrouwen op onze dierlijke instincten, die we echter dramatisch verwaarloosd hebben, sinds we geen oorlog meer voeren of moeten jagen om te overleven. Je zou jezelf verbazen als je tijdens een nachtelijke boswandeling merkt hoeveel sterker je gehoor wordt, als je zicht nalaat... Als de uil dan schreeuwt, of het ree vlucht met krakende takken, dan schrik je ervan... Je instinct werkt nog steeds, ontdek het maar eens...
Ik zal binnenkort eens even laten zien wat voor een drekbende het onderweg was, en mocht ik zin hebben, kan ik wel eens een paar nachtfoto's maken. Tijdens hun rit hebben ze maar zeer sporadisch bebouwing, of borden ter oriëntering gezien, en ga je met bol-pijl de mist in ben je echt verloren. Alhoewel de Dom-Dom de grootste kneus in kaartlezen of oriënteringszin naar huis kan brengen...
Plaatjes volgen, en wie weet wel een stuk voor het blad, van de hand van de Organisator van deze rit, Rutger Kwant, een van de beste Navigators van ons land... Foto'd komen eerder...

Auteur:  Paul van Hattum [ 06 apr 2019, 12:11 ]
Berichttitel:  Re: Nacht van het Oosten 2019 Editie 16

Joop, ook van deze kant nog complimenten voor de uitzetters van deze mooie rit. Ik ga hem nog eens een keer narijden, maar dan overdag om van de omgeving te kunnen genieten.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/